Art47 website

Art47

In de wereld van kunst en cultuur is de eerste indruk alles. Voor Art47, een vooraanstaande kunstgalerie gelegen in het hart van Brussel, was het essentieel dat hun online aanwezigheid de schoonheid, complexiteit en emotie van de kunstwerken die ze tentoonstellen, weerspiegelde.

De Uitdaging

Art47 had een rijke geschiedenis van het tentoonstellen van enkele van de meest intrigerende en provocerende kunstwerken in Brussel. Echter, hun online aanwezigheid deed geen recht aan de fysieke ervaring van het bezoeken van hun galerie. Ze hadden een platform nodig dat niet alleen informatief was, maar ook de esthetiek en de ziel van de kunstwereld vastlegde.

Onze aanpak

  1. Diepgaande consultatie: Onze samenwerking begon met uitgebreide gesprekken met het team van Art47. We wilden hun visie, doelen en de essentie van hun galerie begrijpen.
  2. Visueel ontwerp: Geïnspireerd door de kunstwerken die Art47 tentoonstelt, kozen we voor een minimalistisch en elegant ontwerp. De website moest fungeren als een digitaal canvas waarop de kunstwerken de sterren van de show zouden zijn.
  3. Interactieve galerij: Een van de kernonderdelen van de website was de interactieve galerij. Bezoekers moesten gemakkelijk door de verschillende kunstwerken kunnen bladeren, meer te weten komen over de kunstenaars en de verhalen achter elk stuk ontdekken.
  4. Evenementen en nieuws: Art47 organiseert regelmatig evenementen en tentoonstellingen. We hebben een speciale sectie gecreëerd waar bezoekers op de hoogte kunnen blijven van aankomende evenementen en het laatste nieuws uit de kunstwereld.
  5. Responsiviteit: Gezien het feit dat veel kunstliefhebbers en galeriebezoekers de site waarschijnlijk op mobiele apparaten zouden bezoeken, zorgden we ervoor dat de website op alle apparaten naadloos en effectief functioneerde.
  6. Contact en locatie: Het was essentieel om bezoekers gemakkelijk toegang te geven tot contactinformatie en de fysieke locatie van de galerie. We hebben interactieve kaarten en een duidelijk contactformulier geïntegreerd om de communicatie te vergemakkelijken.

Resultaten

Na de lancering van de nieuwe website ervoer Art47 een aanzienlijke toename in online betrokkenheid. De bezoekersaantallen stegen met 40%, en de gemiddelde tijd die op de site werd doorgebracht, verdubbelde bijna – een teken dat bezoekers echt werden ondergedompeld in de kunstwerken en de verhalen die werden gepresenteerd.

De interactieve galerij werd bijzonder goed ontvangen, met veel bezoekers die de kunstwerken verkenden en meer te weten kwamen over de kunstenaars. Bovendien zorgde de evenementenpagina voor een toename van het aantal bezoekers aan fysieke tentoonstellingen en evenementen.

Art47 mobiele website

Feedback van de klant

“Hugarro heeft mijn website vlot online gekregen. Er waren een paar kleine hobbels onderweg, maar over het algemeen een goede ervaring.” – Glenn Bracke, zaakvoerder Art47.

Conclusie:

Onze samenwerking met Art47 was een herinnering aan de kracht van doordacht webdesign en de impact die het kan hebben op een organisatie en haar publiek. In de wereld van kunst is het essentieel om emotie, passie en schoonheid vast te leggen, en we zijn trots dat we dit voor Art47 hebben kunnen bereiken.

Deel deze case:

Nog niet zeker?

Aarzel niet om ons te contacteren.
We helpen je graag verder!